• Home
  • Blog
  • Satechi M1 Wireless Mouse Review

But it’s a neat gadget

by Ionut Dragomir Published 21 Sep 2021 7:52 EDT

fact checked by Rich Scherr

Dacă simți că poate ar trebui să faci mai mult pentru ceilalți, dar nu ai destul timp sau bani să ajuți, află că există alternative.

Important este să-ți folosești resursele. Poate că nu dispui de resurse financiare sau de timp liber, dar dacă ai acces la tehnologie, este suficient. Antreprenorii secolului XXI au abordat această problemă și au venit cu numeroase soluții practice. 

Folosind platformele și aplicațiile prezentate aici, finanțezi direct campanii de ajutorare a oamenilor nevoiași sau de susținere a naturii.

Tot ce ai de făcut este să le instalezi și să continui să faci ceea ce faci în mod normal – mers, jocuri, fotografie, cumpărături sau meditație. Cu ajutorul acestor aplicații, activitățile tale de zi cu zi, devin donații valoroase. 

1. GoodSearch – Donezi cu fiecare “Căutare”

Motoarele de căutare sunt cele mai populare și mai folosite aplicații pentru  majoritatea utilizatorilor Internetului.

Indiferent că este vorba de Google, Yahoo!, Bing sau altele, toate îndeplinesc aceeași funcție: filtrează și sortează informații, iar GoodSearch nu face excepție. Singura diferență este că GoodSearch este un motor de căutare caritabil.

GoodSearch donează 0,01 USD unei cauze alese de tine, pentru fiecare căutare pe care o faci.

Trebuie doar să accesezi GoodSearch, să te loghezi și să alegi o cauză pe care vrei să o susții. Apoi, cu fiecare căutare a ta, 0,01 USD merg în contul cauzei respective. Ca să nu uiți de el, este recomandat să-l salvezi ca motor de căutare “default” în browser-ul pe care îl folosești.

Impact: 5 căutări pe zi x 0,01 x 365 zile = 18,25 USD/an

Link: GoodSearch

2. The Hunger Site – Dăruiește cu un singur click

Tot ce ai de făcut pentru a dona cu The Hunger Site este să vizitezi site-ul și să dai click pe un buton. Atât de simplu. Nu implică niciun număr de card, cont sau alte costuri ascunse. 

Pentru fiecare click al tău, The Hunger Site donează aproximativ 140 grame de mâncare.

Pe lângă lupta împotriva foametei, The Hunger Site îți oferă posibilitatea de a susține și alte cauze. Poți dona pentru a ajuta persoanele care suferă de cancer la sân, autism, Alzheimer’s, diabet sau poți alege să contribui prin click-ul tău la protejarea pădurii tropicale, a animalelor și multe altele. 

Cum este posibil? De fiecare dată când dai click pe acel buton, sunt afișate o serie de reclame, iar pentru afișarea lor The Hunger Site primește niște bani pe care apoi îi donează către cauza susținută de tine. 

În mod normal, The Hunger Site permite maxim 1 click/zi pentru fiecare cauza, dar datorită situației mondiale cauzate de pandemia de COVID-19, limita a fost extinsă la 8 click-uri/zi.

Impact: 140g mancare x 4 click-uri = 560 grame de mâncare (o porție)/zi

Link: The Hunger Site

3. Verdoo – Primești reduceri și plantezi copaci

Nimic nu face cumpărăturile mai plăcute decât un discount bun. Și totuși, Verdoo oferă mai mult. 

Folosind extensia de browser Verdoo, nu doar că primești reduceri impresionante la cumpărăturile tale online, dar cu fiecare produs cumpărat contribui la reîmpădurirea planetei.

Această aplicație plantează copaci (literalmente!) cu fiecare produs pe care îl cumperi online, fără ca tu să plătești ceva în plus.

Trebuie doar să instalezi extensia Verdoo, să te autentifici și apoi să-ți continui cumpărăturile online, la fel ca înainte. Verdoo va aplica automat cele mai bune discounturi și cupoane în peste 1000 de magazine și îți va oferi acces la cele mai atractive oferte pentru produse sustenabile.

Principiul de funcționare este unul foarte simplu: când cumperi ceva din magazinele afiliate, un procent din valoarea cumpărăturilor tale este directionat către extensie, ulterior fiind donat către oranizațiile ecologice partenere. În maxim 72 de ore de la momentul cumpărăturilor tale online, copacii sunt plantați.

Verdoo este complet gratuită, ușor de folosit și oferă garanția protecției datelor personale. Fă-o parte din browserul tău. Durează doar câteva secunde să schimbi lumea. 

Impact: 5% din 100 USD cumpărături = 5 USD = 2,5-5 copaci plantați (în funcție de magazin)

Descarcă Verdoo pentru: Google Chrome / Mozilla Firefox

4. CharityMiles – Menține-te în formă pentru caritate

Împătimiții sportului vor fi fericiți să afle că există o aplicație care le transformă exercițiile fizice în donații.

Folosind aplicația CharityMiles colectezi bani pentru cauzele de care îți pasă în timp ce alergi, mergi, dansezi sau pedalezi pe bicicletă. CharityMiles donează 0,15 USD pentru fiecare kilometru alergat sau mers și 0,06 USD pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta. 

Impact: 5 km pe zi x 0,15 USD x 365 zile = 273 USD/an

Descarcă CharityMiles: Google Play (pentru Android) / App Store (pentru iOS) 

5. FreeRice.com – Ajută jucându-te

Cine s-ar fi gândit vreodată că poți contribui la eradicarea foametei jucându-te? FreeRice îți oferă această opțiune.

Intră pe FreeRice, alege-ți tema preferată și răspunde la întrebările de acolo pe teme precum Geografie, Matematică, Știință, Engleză și multe altele. Cu fiecare răspuns corect al tău, 5 boabe de orez sunt donate prin Programul Alimentar Mondial susținut de Organizația Națiunilor Unite. 

Data viitoare, când te plictisești și cauți activități, alege să contribui la ceva măreț, folosind FreeRice. 

Impact: 100 răspunsuri/zi x 5 boabe x 365 zile = 182500 boabe (3,31 kilograme)/an

Descarcă FreeRice: Google Play (pentru Android) / App Store (pentru iOS)  

6. Be My Eyes – Privește pentru cineva 

Cu ajutorul smartphone-ul și a aplicației Be My Eyes, poți face mai mult bine umanității decât îți imaginai. 

Be My Eyes te pune în contact cu persoane care au deficiențe de vedere și care au nevoie de ghidajul tău de la distanță. Poți citi o etichetă pentru cineva, poți ajuta la setarea unui televizor sau, cine știe, poți citi un test de sarcină pentru a da vestea cea mare.

Aplicația Be My Eyes funcționează cu apel video unidirecțional, iar când circumstanțele nu-ți permit să preiei un apel, este în regulă, altcineva o va face. 

Descarcă Be My Eyes: Google Play (pentru Android) / App Store (pentru iOS)

7. AmazonSmile – Cumpărături pentru caritate

Cu AmazonSmile, cumpărăturile online devin mai mult decât simple achiziții.

Aplicația Amazon Shopping vine cu funcția AmazonSmile, prin care 0,5% din valoarea cumpărăturilor tale prin Amazon merg spre o cauză caritabilă la alegere, fără niciun cost adițional. De menționat, totuși, că doar anumite produse se încadrează în această ofertă.

Pentru a dona cu Amazon, trebuie să downloadezi aplicația Amazon Shopping, apoi să activezi AmazonSmile din meniul “Setări” al aplicației și să-ți comanzi produsele dorite.

Impact: 1000 lei cumpărături x 0,5% = 5 lei donați

Descarcă Amazon Shopping (AmazonSmile): Google Play (pentru Android) / App Store (pentru iOS) 

8. WoofTrax – Walk for a Dog – Mergi pentru viață

Fiecare pas al tău poate salva o viață, cu aplicația WoofTrax – Walk for a Dog.

Aplicația Walk for a Dog îți transformă metrii parcurși în donații pentru un adăpost de animale la alegere. O poți folosi în timp ce îți plimbi câinele, de exemplu, astfel ajutând și alte animale care nu au fost la fel de norocoase.

În funcție de câți oameni folosesc Walk for a Dog, această aplicație donează între 0,07 USD și 0,15 USD pe kilometru parcurs.

Ținând cont că funcționează pe același principiu ca aplicația CharityMiles, ai putea să le folosești în paralel. Astfel, îți vei spori contribuția la binele comun și vei avea mai multă motivație să faci mișcare.

Impact: 5 km mers/zi x 0,11 USD (în medie) x 365 zile = 200,75 USD/an

Descarcă Walk for a Dog: Google Play (pentru Android) / App Store (pentru iOS) 

9. Satorio.org – Donezi în timp ce meditezi

Meditația are numeroase beneficii asupra sănătății mintale a celor care o practică și nu numai.

Oamenii care meditează au tendința de a fi mai generoși și de a contribui activ la îmbunătățirea comunității în care trăiesc. Satorio știe și încurajează asta, dar plusează cu mai mult. 

Satorio este un site – cronometru pentru meditație, care pe lângă funcția lui principală își propune să ajute la eradicarea foametei mondiale. Folosind acest site pentru ședințele tale de meditație, vei lua parte activ la demersul de a face lumea un loc mai bun.

Pentru fiecare minut de meditație, Satorio donează 10 boabe de orez unei persoane care nu are acces la hrană, prin programul Oxfam

Impact: 15 minute/zi x 10 boabe x 365 zile = 54750 boabe de orez (1 kg)/an 

Link: Satorio

Cifre precum 6 cenți sau 5 boabe de orez pot părea insignifiante, dar ele au dat rezultate mulțumită devotamentului utilizatorilor și a volumului mare de contribuții mici. 1 kilogram de orez pe an, multiplicat cu mii de utilizatori, rezultă în tone de orez. Concentrează-te pe contribuția ta, momentan; face o mare diferență.

Începe-ți demersul prin a apăsa butonul “Share” al acestui articol… ajută. Cu cât sunt mai mulți oameni care folosesc aplicațiile de aici, cu atât mai multe vieți salvate.

Referințe: GoodShop, TheHungerSite, Verdoo, CharityMiles, FreeRice, WPF, BeMyEyes, Amazon, WoofTrax, HealthLine, Oxfam, Satorio, MentalHealth, TinyBuddha, JessicaInTheKitchen, BuzzFeed, GoScienceFinance, SmartAboutMoney.

Was this page helpful?

Super offer 50% off

There are many foldable keyboards on the market, but consider preserving your

Super offer 56% off

There are many foldable keyboards on the market, but consider preserving your

More from Verdoo