• Home
 • Blog
 • The 9 Best Gaming Keyboards of 2021

by Ionut Dragomir Published 21 Sep 2021 8:09 EDT

fact checked by

Uită hârtia de împachetat cu același imprimeuri lipsite de personalitate, de banda adezivă transparentă și nelipsita fundă din plastic.

Indiferent cât de frumoasă este hârtia aleasă, aceasta sfârșește eventual în coșul de gunoi. Timp și bani risipiți, munți despăduriți, poluare și toate de dragul acelor câteva secunde de mister. 

Există alternative mai bune. Folosind materialele și tehnicile potrivite, poți împacheta un cadou spectaculos, fără hârtie de împachetat.

Ghidul de mai jos te conduce pas cu pas prin procesul de împachetarea a cadoului perfect, folosind materiale inedite care îl vor face mai original. Sugestiile de aici te vor ajuta să economisești bani, să salvezi pădurile și să arăți că îți pasă cu adevărat de persoana căreia îi este destinat. 

Pasul 1 – Forma. Cum să dai formă unui cadou?

Când produsul pe care l-ai cumpărat vine deja într-o cutie, atunci este destul de simplu; trebuie doar împachetat. Dar ce te faci când este vorba de haine, dulciuri sau alte obiecte cu forme nedefinite?

Dacă ai încercat vreodată să împachetezi o piesă de îmbrăcăminte în hârtie de cadouri, știi cât de dificil este și că rezultatul arată destul de… șifonat. În același timp, nu poți să-l dăruiești pur și simplu într-o pungă de supermarket, ca și cum l-ai cumpărat în fugă de pe drum.

Forma unui cadou contează, fă-o să conteze și mai mult.

Ideal, obiectul care dă formă unui cadou ar trebui să fie parte din cadou, să fie reutilizat sau reutilizabil. Astfel, cadoul tău va arăta mai prezentabil, iar risipa va fi minimă.

Idei de obiecte care pot fi folosite pentru a da formă cadourilor:

 • Borcane. Te-ai gândit vreodată că ai putea folosi un borcan vechi pentru a împacheta un cadou? Borcanele sunt ideale pentru a împacheta dulciuri, decorațiuni sau chiar haine. Tu nu dai bani pe cutii, iar persoana care îl primește are un borcan în plus pentru a stoca gustări.

 

 • Tuburile de carton de la folia alimentară sau hârtia igienică sunt perfecte pentru a împacheta flori, bijuterii sau eșarfe. Cu puțină creativitate, le poți transforma în suporturi pentru creioane, decorațiuni de brad sau ornamente, astfel devenind mai multe decât o simplă cutie.

 

 • Paharele sau găletușele de iaurt pot fi ușor transformate în ghivece de flori sau spații de stocare pentru birou, așa cum poți vedea în clipul de mai jos. Dacă vrei să dăruiești o eșarfă trendy, un tricou sau niște praline, o găletușă de iaurt decorată frumos este perfectă pentru a da formă cadoului tău. 

 

 • Cutiile de carton pe care le ai deja în casă sunt îndeajuns de bune pentru a împacheta un cadou cu formă neregulată. Nu ai nevoie să cumperi cutii speciale pentru cadouri. Dacă nu ai inspirație, ideea din video-ul de mai jos este simplă, rapidă și nu necesită multe în afară de cutia în sine.
Pasul 2 – Hârtia. Cum să împachetezi un cadou cu stil, dar fără risipă?

Felul în care un cadou este împachetat este parte din surpriză. Vrei să alegi o hârtie inedită, care să adauge un plus de stil și valoare cadoului oferit de tine, nu prima rolă de pe raft. Folosind materialele potrivite, vei salva bani, vei ajuta mediul, iar cadoul oferit de tine va fi cu adevărat unic. 

Idei de obiecte care pot fi folosite pentru a da formă cadourilor:

 • Materiale textile. Furoshiki este un stil tradițional japonez, care implică folosirea unei bucăți de pânză pentru a împacheta cadourile. Ideal, materialul textil folosit pentru împachetat ar trebui să fie parte din cadou. Poți folosi o eșarfă, un șal, un prosop de vase cu imprimeu drăguț sau orice alt material dorești. Efectul va fi impresionant. 

 

 • Hârtie reciclată. Te-ai gândit vreodată că toate acele reviste vechi, ziare, hărți, pungi de hârtie sau cărți ar putea fi folosite pentru a împacheta un cadou? Făcând asta, vei salva timp, bani și vei ajuta mediul, în timp ce persoana care primește cadoul va fi surprinsă de originalitatea ta. Pentru a-l personaliza și mai mult, poți folosi decupaje de imagini și citate, special alese pentru ocazia respectivă. 

 

 • Tricouri sau cămăși. În loc de hârtie de împachetat, poți folosi un tricou sau o cămașă – parte din cadou – pentru a împacheta cutia în care se află restul cadoului. Trebuie doar să o împăturești cu atenție, folosind stilul Furoshiki.
Pasul 3 – Panglica. Ce panglică să folosești pentru cadouri eco? 

Dacă ai decis să folosești hârtie de împachetat reciclată, o să trebuiască să o lipești și să o legi. Banda adezivă transparentă și panglica de plastic sunt scurtături la îndemână, dar fac cadoul să arate “șters” și lipsit de personalitate. În plus, adaugă costuri extra în buget și dăunează mediului. 

Mult mai elegant și ecologic, poți folosi materiale reciclate, pe care le ai deja în casă. Cu puțină creativitate și eforturi minime, vei obține rezultate surprinzătoare. 

De exemplu, pentru a evita banda adezivă, poți folosi un lipici ecologic făcut în casă dintr-un amestec de făină și apă. Ca să ai certitudinea că nu se va dezlipi, adaugă suficientă făină pentru a crea un aluat dens, cu textură lipicioasă. Acesta va funcționa la fel de bine ca orice lipici pentru hârtie, cu diferența că este complet nepoluant. Cât despre panglică, sugestiile de mai jos îți vin în ajutor. 

Idei de panglică pentru cadouri, din materiale reciclate:

 • Fâșii de material textil tăiate dintr-o cămașă veche;
 • Sârmă de oțel sau cabluri electrice – ideale pentru cadouri care implică stabilitate și masculinitate;
 • Sfoară de cânepă sau in, pentru a adăuga un aer vintage unui cadou elegant;
 • Șireturi de la o pereche de pantofi pe care nu îi mai folosești;
 • Fâșii de piele dintr-o haină veche.
Pasul 4 – Ornamentele. Ce poți folosi pentru a decora un cadou și a proteja mediul totodată?

Un cadou poate fi decorat și cu altceva în afară de o fundă mare de plastic lucios.

Trebuie doar să te uiți puțin în jur și să-ți lași mintea să creeze. Câțiva nasturi colorați, un breloc vechi, un desen al copilului, aproape orice poate deveni o decorațiune care va arăta mult mai interesant decât orice găsești la standul de cadouri în supermarket.

Idei de decorațiuni pentru cadouri din obiecte reciclate:

 • Funde din reviste reciclate – ecologice, unice și ușor de realizat;

 

 • Broșe sau bijuterii vintage, care astfel devin parte din cadou. Pentru aceasta, încearcă să folosești acul de siguranță sau un lipici care nu deteriorează broșa.
 • Frunze, flori sau crenguțe naturale – adaugă textură și parfum;
 • Clopoței sau căciulițe de Moș Crăciun de la o jucărie stricată – perfecte pentru a decora un cadou de Crăciun.
 • Felii de portocală uscată și bețe de scorțișoară.
Pasul 5 – Punga. Ce pungă de cadou să alegi pentru a reduce risipa?

Pungile pentru cadouri sunt poate cel mai scump element când vine vorba de împachetatul cadourilor, dar nu trebuie să fie așa. Consultă lista de mai jos înainte de a cumpăra una și creează o pungă aparte pentru o persoană specială. 

Idei de pungi de cadouri confecționate din materiale reciclabile:

 • Pungile de cumpărături pot de deveni pungi de cadouri în doar câteva minute, cu ajutorul tutorialului de mai jos.

 

 • Pungă de cadouri din cutii de carton – eco, simplu și ieftin. Tutorialul de mai jos te învață cum să faci pungi de cadouri acasă, reutilizând cutii de carton. Pentru a decora punga, poți folosi pagini de reviste sau cărți, hărți vechi sau ziare.

 

 • Sacoșe de pânză – vechi sau noi, ele vor fi parte din cadou.
Pasul 6 – Felicitarea. Cum să confecționezi o felicitare din materiale reciclate?

Mai ții minte felicitările pentru mame confecționate în școala primară? O asemenea felicitare chiar arată că ți-ai dat silința. 

Fă-ți un ceai, pune playlist-ul preferat și să înceapă ora de lucru manual! Dacă ai uitat pașii sau îți lipsește inspirația, tutorialul de mai jos te învață cum să-ți faci propriile felicitări, din materiale reutilizate.

 

Aplică sugestiile de mai sus ori de câte ori ai de împachetat un cadou. Astfel, contribui la reducerea poluării și oferi cadoul suprem – viață. Spor la dăruit!

Referințe: MarthaStewart, TrashIsForTossers, GreenPeace, LivBar.

Was this page helpful?

Super offer 50% off

There are many foldable keyboards on the market, but consider preserving your

Super offer 56% off

There are many foldable keyboards on the market, but consider preserving your

More from Verdoo